18-01-2017
Uit onderzoek van Randstad (april 2016) blijkt dat talenten (18-24 jaar) relatief minder gefocust zijn op sfeer, salaris, werkzekerheid en de balans tussen werk en privé dan oudere werknemers. Zij zoeken vooral werkgevers die een inhoudelijk interessante baan bieden, met goede opleidingsmogelijkheden en (internationale) carrièrekansen. Daarnaast vinden zij sterk management en imago belangrijker dan de oudere werkenden.


Goed, inhoudelijk interessant dus, goede opleidingen en carrièrekansen.


Uit een onderzoek van de HospitalityGroup uit

Het onderzoek werd uitgevoerd onder afstudeerders van alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland en onder starters met maximaal twee jaar werkervaring.

Young professionals zijn op zoek naar een baan met voldoende mogelijkheden voor zelfontwikkeling, die een vliegende start voor hun carrière kan betekenen. De drijfveren ‘zinvol werk’ en ‘omgang met collega’s’ staan volgens de young professionals op een gedeelde tweede plek bij de keuze voor een werkgever.In de slag om goede talenten is imago van het bedrijf ook van belang. Het intermediair imago onderzoek geeft aan dat Shell, Google en Philips de meest aantrekkelijke werkgevers zijn. Maar wat nu als je geen Google, KPN, Unilever of Shell bent?

Dan zal je toch onderscheidend moeten zijn door aandacht te besteden aan die onderdelen die de talenten belangrijk vinden!


- Mogelijkheid tot zelfontplooiing

- Goede opleiding

- Goede vervolg mogelijkheden in de carrière.

- Zinvol werkMet SalesTalenten helpen we werkgevers om die stap te maken. Door een uitgekiend sales development programma geven we de talenten een opleiding die hen helpt om snel succesvol bij hun nieuwe werkgever aan de slag te zijn. Doordat we het programma aanpassen aan de wensen van de werkgever en de wensen van het talent kunnen de talenten zich verder ontplooien in de richting die zij wensen.

Voor werkgevers die niet direct aantrekkelijk worden gevonden op imago of buitenissige arbeidsvoorwaarden is dit een prachtige kans om zich te onderscheiden ten opzichte van andere organisaties.


​Voor meer informatie neem contact op met SalesTalenten: jaap@salestalenten.nl